Hur man höjer ett betonggolv

Kanske du är trött på utseendet på ditt betonggolv och vill lägga några attraktiva plattor på det. Men tänk att det inte är någon mening med att lägga på bra och dyrt kakel på en yta som inte är i nivå, jämn och fri från sprickor. Förberedelser i förväg är absolut nödvändigt.
Här är de saker som du bör göra:
Töm och rengör betonggolvytan.
Leta reda på de högsta och lägsta punkterna på betonggolvet – du kan använda en snickarvinkelhake och två långa bitar av träplankor att lokalisera problemområdena.
Slipa ner ojämnheter i golvytan – rent konkret med en slipmaskin, och slipa ner stora gropar i golvytan. Flytta betongslipen långsamt för att undvika att skapa gropar i golvet.
Rengör och dammsug golvet igen.
Förbered betonggolvets utjämningsblandning – fyll de låga fläckarna i golvet med blandningen, och dra spackel eller träplankor över det för att se att den övre kanten är i nivå med resten av golvet.
Låt blandningen sitta i 30 minuter och jämna till med murslev eller spackelbräda.
Kontrollera igen – kontrollera för att lyckas med din utjämning med snickarvinkelhake och raka plankor.
Är du intresserad av golvläggning och vill veta var du kan läsa mer. Du bör hitta vad du söker om du surfar in på www.golvläggning.com. Detta är en mycket bra sida att starta på när du vill fördjupa dig i ämnet. Om du känner att projektet är för stort och komplicerat kan du via sidan komma i kontakt med professionella golvläggare.

No related posts.