Byggstädning – en intensiv uppgift

Jag är den typ av den människa som gillar att göra så mycket hushållsarbetet som möjligt själv. Som att sy gardiner, byta däcken på bilen, laga möbler, måla väggarna med mera. Det är därför jag var envis med att själv städa vårt nybyggda hus när det stod färdigt. Men min man hade blivit rekommenderad att kolla in byggstädning av en av hans kollegor och min man insisterade på att vi skulle anlita någon för detta. Efter en serie av gräl gav jag till slut upp.

Senare, när jag såg dem arbeta, insåg jag hur idiotiskt det hade varit av mig att tro att jag skulle kunnat göra det själv. Även om jag kunde, skulle jag aldrig ha gjort det på ett lika effektivt sätt. Deras arbete var systematiskt. De hade all nödvändig utrustning, verktyg och andra saker från luftfilter till precis rätt rengöringsmedel för olika typer av golv.

När jag till slut såg vårt nya hem skinande gjorde jag reflektionen att vi inte tvekade att spendera en massa pengar på själva byggandet, men vi ansåg att efterarbetet – städning med mera – var för onödigt att spendera lite mer pengar på. Vi borde tänkt om angående detta av följande skäl: Detta är den sista touchen som ger det polerade utseendet på huset som vi drömmer om. Byggnadsarbetarna utför bara de tekniska aspekterna och installerar vad vi behöver. De lämnar sedan efter sig den fula röran. Så du borde lämna över jobbet att riktigt grundstäda huset till en byggstädfirma. Det är värt pengarna!

No related posts.